Beiarn er en liten, men spennende kommune i Salten i Nordland, med 1062 innbyggere (1). Det mangler ikke på opplevelser, aktiviteter og muligheter for de som bor her eller besøker Beiarn. 

Beiarn har en vakker og variert natur, med fjell, daler, elver og fjorder. Beiarelva er en av de beste lakseelvene i Nordland(2), og det er også gode muligheter for fjordfiske og fiske i vann. Kommunen har mange alpine fjelltopper som tiltrekker seg skientusiaster(2), og det er også fine turstier, sykkelruter og kajakkpadling for de som liker friluftsliv. 

Beiarn har også et rikt kulturliv, med et bygdetun, et bibliotek, et staudegartneri og flere festivaler og arrangementer gjennom året. Kommunen har også en kirke fra 1873 som er verdt å se(3). 

Beiarn har en variert næringsstruktur, med landbruk, handel, service og industri. Kommunen har etter Vestvågøy størst geitehold blant fylkets kommuner(5), og dyrker også bær, grønnsaker og poteter. Industrien i Beiarn er beskjeden, men det finnes noen bedrifter innen trevare, bygg og anlegg, transport og mekanisk(5). Kommunen har også et godt utbygd infrastruktur, med vei, havn, skole, barnehage og helse- og omsorgstjenester(6). 

Beiarn ligger i Indre Salten i Nordland, med grenser til Gildeskål og Meløy i vest, Bodø i nord, Saltdal i øst og Rana i sør(2). Det er ca. 100 km til Bodø by fra Moldjord som er kommunesenteret i Beiarn(7). Det går buss mellom Beiarn og Bodø daglig(3). 

Beiarn kommune er et flott sted å bo og leve for de som setter pris på natur, kultur og lokalsamfunn. Her kan man nyte roen og stillheten, samtidig som man har tilgang til mange aktiviteter og tjenester. Her kan man også finne spennende jobbmuligheter innen ulike sektorer. Beiarn kommune ønsker deg velkommen som innbygger eller turist!