Bodø er en by 53.066 innbyggere i landskapet Salten i Nordland fylke. Det er Nordlands største by og kommune målt etter antall innbyggere, og fungerer som administrasjonssenter i Nordland fylke. Bodø er en del av landskapet og regionen Salten, som dekker ni kommuner. Fem av disse grenser til Bodø.

Byen har en rik historie som strekker seg tilbake til steinalderen, da stabile fiskefangster gjorde Saltstraumen til Bodøs eldste bosetning. Det som nå utgjør den indre byen, var tidligere strandområder. Etter hvert ble de store, flate områdene ytterst på Bodøhalvøya gradvis omgjort til dyrket mark. Bodø fikk bystatus i 1816 for å skape en kjøpstad i nærheten av Lofoten, slik at fisken ikke måtte gå gjennom Bergen først, som hadde et monopol på saltvannsfisket.

I dag er Bodø en moderne by med en blanding av historie, kultur og natur. Her finner du:

  1. Spektakulær natur: Bodø er omgitt av vakre fjell, fjorder og øyer. Du kan oppleve verdens sterkeste malstrøm i Saltstraumen, Europas mest tilgjengelige isbre, nordlys og midnattssol.
  2. Arktisk mat: Prøv lokale delikatesser som fersk fisk, skalldyr og reinsdyr.
  3. Kulturopplevelser: Bodø er Europeisk kulturhovedstad i 2024, og det er mye å se og oppleve. Besøk museer, gallerier og teaterforestillinger.
  4. Bodøhalvøya: Den sentrale delen av kommunen ligger på Bodøhalvøya. Her finner du også bydeler som Hunstad og Mørkved, samt vakre områder som Kjerringøy og Tverlandet.

Bodø er en by som kombinerer det moderne med det tradisjonelle, og den har mye å by på for besøkende123